Boka ROMSDAL

Boka ROMSDAL Naturen Landskapet Lyset

Gjennom 30 år som natur- og landskapsfotograf har Romsdalsregionen vært mitt nærområde. Dette er en presentasjon av mitt Romsdal, full av kontraster; en værhard kyst, lune fjorder, trange daler og ville tinder. Her finner vi en mangfoldig natur, et lys som stadig skifter og et vær som nesten alltid er på veg over til noe annet.

 

Utgitt på eget forlag 2017. Norsk og engelsk tekst. 288 sider, stort format 27×29 cm.

 

”…ei virkelig perle av ei naturbok” – Einar Hugnes i tidsskiftet ”Naturfotografen” nr. 4 2017.

 

www.foto.no, landets største foto-nettsted skriver Harald Harnang: Etter 30 års virke i Romsdalsregionen har fotograf Øivind Leren gitt ut ei velkomponert og velfotografert bok – midt i blinken for alle som på en eller annen måte setter pris på denne flotte delen av landet”.

 

Fotoutstillingen ROMSDAL

Fotoutstillingen ROMSDAL Naturen Landskapet Lyset

ble vist i Krona på Romsdalsmuseet i Molde. Et utvalg bilder i store formater fra boka med samme navn var utstilt i perioden 23. november 2017 – 21. januar 2018.

 

Farstad Shipping

FLYTENDE GALLERI

Farstad Shipping valgte mine bilder når Far Sentinel skulle utsmykkes.
Med bilder på veggene i ulike salonger, messer og mannskapslugarer ble det en betydelig leveranse.

Det 146 meter lange skipet har plass til 130 mann og ble overlevert sommeren 2015.

Over Dovrefjell

LANGS STIER OG GAMLE VEGFAR

Sammen med Karl H. Brox har jeg de siste åra fulgt i sporene etter pilegrimer, konger og ferdafolk over Dovrefjell. Det har vært både spennende og slitsomt, men først og fremst interessant.

Resultatet ble ”Over Dovrefjell langs pilegrimsled og kongevei” – ei bok på 226 sider. Her tar vi for oss de gamle ferdselsveiene, pilegrimsleden, fjellstuene og naturen. Opplevelsen av Dovrefjell!

Karl H. Brox har skrevet teksten, jeg har selvsagt konsentrert meg om bildene.

Boka er utgitt av Museumsforlaget i Trondheim.

Hydro Aluminium Sunndal

Hydro Aluminium Sunndal

har i en årrekke valgt meg som fotograf til sine offesielle flybilder. Hydro Aluminium stiller høye kvalitetskrav til sine bilder. Kombinert med til dels vanskelige lys- og vindforhold mellom trange fjell, kan dette være en krevende oppgave. Mer enn 20 års erfaring fra flyfotografering har vært en verdifull ballast sammen med godt kvalifiserte flygere.

“Når vi bestiller fotografering og print fra Øivind Leren vet vi at vi får kvalitet. Han leverer ypperlig håndverk til riktig tid. Det er akkurat slik vi vil ha det i Hydro.”

 

Jon Kristian Schnell, informasjonssjef Hydro Aluminium Sunndal.

Kalender SpareBank 1 SMN

Kalender SpareBank 1 SMN

“I årene fra 2004 til 2013 leverte jeg komplett vegg-kalender til bankens avdeling i Molde, inkludert bilder, layout, produksjon og pakking.”

Vårsøg hotell, Surnadal

Vårsøg hotell, Surnadal

Utsmykking av 25 nye gjesterom, ny resepsjon, lounge og spisesal. Oppgaven var å bringe naturen og landskapet på indre Nordmøre inn i hotellet. Bildene ble fotografert til prosjektet og printet på fototapet. De største bildene er to ganger fem meter og er digitale montasjer som består av 50 enkeltbilder.

 

“Når vi skulle renovere hotellet i Surnadal var et av de viktigeste stikkorda, “hvordan bli lagt merke til i markedet”. Her ble natur og kultur viktige stikkord. Samarbeidet med Øivind for å ta naturen inn i hotellet gjennom bruk av store bilde, vart helt avgjørende for å få til Vårsøg hotell som vi ønskte oss”.

 Bergsvein Brøske, direktør

Romsdalskalenderen

Romsdalskalenderen

har vært synonymt med fotograf Øivind Leren. Med et par unntak har jeg gitt kalenderen alle år siden 1989. Romsdalskalenderen viser bilder fra hele Romsdalsregionen. Med påtrykt logo har en rekke bedrifter brukt kalenderen som en del av sin profilering. I tillegg har den vært solgt i bokhandelen.

Hydro Oil & Gas

Hydro Oil & Gas

Under utbyggingen av Ormen Langes landanlegg på Nyhamna var jeg engasjert som fast fotograf for operatøren Norsk Hydro. Oppdraget omfattet fotografering inne på anleggsområdet, utsmykking av flere større brakkerigger og ikke minst flyfotografering av anlegget. Flyfotograferingen ble gjennomført ved utgangen av hver måned i hele anleggsperioden fra april 2004 til august 2007, etter spesifikasjoner om posisjoner, bildeutvalg, teknisk kvalitet og leveringstid.

 

“Fotograf Øivind Leren utførte oppdraget til vår fulle tilfredsstillelse og det varte ikke lenge før det ble etablert en rutine som fungerte smertefritt og hvor vi visste at vi ville få rett kvalitet på bildene til enhver tid”.

 

Dag Ryen Ofstad, kommunikasjonssjef Norsk Hydro

Boka Galleri Møre og Romsdal

Boka Galleri Møre og Romsdal

ble utgitt på eget forlag høsten 2011. Norsk og engelsk tekst, 168 sider. Gjennom flotte fotografi og korte tekster hylles et enestående stykke Norge.

 

“Leren har imidlertid de beste forutsetninger med denne boken som ikke minst inneholder mye virkelig bra fotografi. Han evner å tegne et spennende portrett av et stykke Norge som har så mye eksotisk natur. – Naturen ligger jo der som et galleri og byr på talløse mesterverk, sier Leren. Mange av Lerens bilder kan vi uten videre plassere i den kategorien, men det er den gjennomgående høye kvaliteten på bildene som gir boken dens særpreg. Teksten har Leren skrevet selv. Ingen liten oppgave for en fotograf som fremtrer som forfatter for første gang. Tekstens styrke er den personlige opplevelsen av landskapet og menneskene som bor der – og den er til tider inspirerende visiuell – langt fra den trøtte geografiske oppramsingen som ofte preger denne typen bøker”.

 

Tore Holter, Fotografi nr 8/2011

EiendomsMegler 1, Molde

EiendomsMegler 1, Molde

ga ut “Boligavisen” fra april 2005 til april 2012. De første årene kom avisen på ukesbasis, senere på månedsbasis. Som fotograf leverte jeg forsidebilder til avisen i hele denne perioden.

 

”Øivind Leren leverte forsidebildene til Boligavisa i flere år. Det var alltid punktlig levert og det var kvalitetsbilder med god variasjon i motivene hele tiden. Vi anbefaler ham gjerne!”
– Gro Østby, avdelingsleder

Utstillingen “Til Romsdal”

Utstillingen “Til Romsdal”

var et samspill mellom fragmenter fra Bjørnstjerne Bjørnsons tekster og mine landskapsbilder fra Romsdal. Utstillingen var en del av Bjørnsonfestivalen i 2010 og består av 11 fotografier. I flere av bildene er det Bjørnsons originale håndskrift som er avfotografert og varsomt lagt inn i bildeflaten.

Angvik Gamle Handelssted

Angvik Gamle Handelssted

er et hotell med kvalitet i alle ledd. Mitt oppdrag var å formidle “alt” i bildene – meny, restaurant, vinkjeller, gjesterom, museum, spa, interiør og eksteriør. Kort sagt hotellets unike atmosfære!

Nergård Stenindustri, Eide

Nergård Stenindustri, Eide

I en årrekke har jeg levert produktbildene til Nergård Steinindustri på Eide. De legger ned store ressurser i utvikling og design av nye modeller. Min utfordring er gjengi steinenes ulike materialer og overflater på en naturtro måte.

 

“Det er profesjonalitet, kvalitet og fleksibilitet hele vegen. I tillegg er han en hyggelig fyr som alltid er lydhør for våre ønsker.” 

 

Willy Nergård, Nergård Stenindustri

Hustadmarmor, Elnesvågen

Hustadmarmor, Elnesvågen

Utsmykking av fellesareal i administrasjonsbygget. En serie nærbilder ble fotografert i produksjonen og printet som sort-hvitt fotos på lerret.

Stamina Helse AS

Stamina Helse AS

er sponsor og samarbeidspartner for TV2 Sporty og leverandør av helsetjenester i forbindelse med Sunndal kommunes store folkehelsesatsning ”Frisklivsbølgen”. Jeg fikk i oppdrag å levere en serie bilder med ramme som Stamina Helse har brukt som premier til deltakerne i lagkonkurransen og som intern premiering.  Resultatet ble et fine-art foto i sort-hvitt med tittelen “Fri” som ble laget i 15 eksemplarer.

“Når vi skulle anskaffe premier til lagkonkurransen for Frisklivsbølgen på Sunndal tok jeg kontakt med Øivind og fikk gå igjennom et rikt utvalg av flotte bilder. Vi fant et bilde som etter vår mening illustrerer veldig godt både hva vi ønsker å stå for som firma og som passet veldig godt som premie i lagkonkurransen. I tillegg til fine bilder yter også Øivind svært god service.”

 

Anders Høe, Avdelingsleder Stamina Helse AS avd. Nordmøre og Romsdal

Icopal

Icopal

Gjennom mer enn ti år har jeg utført en rekke reklameopptak for Icopal ulike steder i Møre og Romsdal. Kunden har ønsket bilder som viser flotte bygg med flotte tak – i flotte omgivelser! Bildene jeg har levert har vært brukt i store deler av Icopals reklame- og profileringsmatriell.

Løkenvegen Borettslag

Løkenvegen Borettslag

gjennomførte en renovering av fellesarealene. I den forbindelse leverte jeg en komplett utsmykking av trapperom og inngangsparti i boligblokkene; 16 store natur- og landskapsbilder som var laminert og montert på lettplater, ferdig opphengt på veggene.

Molde 62° 44′ 7” N

Molde 62° 44′ 7” N

kom i 2012 og er en ny, revidert utgave av boka “Molde, Molde” som ble utgitt på eget forlag i 2006. Med tekst av Ola Gjendem og egne fotografier er dette en kjærlighetserklæring til en rar liten by.

Derinngarden, Eide

Derinngarden, Eide

har bygd eget ysteri og gardsutsalg. Gode bilder er en viktig del av Derinngardens profilering. Ved flere anledninger har jeg fotografert produkt- og miljøbilder til gardens markedsføring.

Ladestien

Ladestien

er en ti kilometer lang tursti lansg sjøen i Trondheim. Da forfatter Karl H. Brox og Tapir akademisk forlag skulle lage et lommeleksikon om stien ble jeg engasjert som fotograf.

Rica Seilet Hotell

Rica Seilet Hotell

I heislobbyene fra 3. til 11. etasje henger en serie på 19 bilder som representerer en reise gjennom Romsdal, fra fjellheimen og ut til Ona og Atlanterhavsvegen. Bildene er digitalt bearbeidet og fargemessig tilpasset kontrastveggene de henger på.